ICER_logo_HU_400pxICER_logo_HU_400pxICER_logo_HU_400pxICER_logo_HU_400px
  • KEZDŐLAP
  • KUTATÁS
    • IRÁNYVONALAK
    • PUBLIKÁCIÓ
  • IKER Központ
    • A HUN-REN ATOMKI-RÓL
    • MAGUNKRÓL
    • INFRASTRUKTÚRA
    • MUNKATÁRSAK
    • IKER TV
    • MÉDIATÁR
  • ESEMÉNYEK
  • GINOP
    • CÉLKITŰZÉSEINK
    • NYILVÁNOSSÁG
    • KÖZBESZERZÉS
      • AJÁNLATI FELHÍVÁS
      • AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ
      • KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS MŰSZAKI LEÍRÁSA
  • HUN-REN ATOMKI Virtuális LAB
  • KAPCSOLAT
  • English

Jégfúrás a Grigoriev jégmezőn Kirgizisztánban

ESEMÉNYEK

2025 nyarának végén sikerült 35,7 méterny jégmagot fúrni a Grigoriev jégmező 4600 méter magasságban lévő legfelső pontján (Tien Shan hegység, Kirgizisztán).

Az expedíció során négy napnyi akklimatizáció után négyen feljutottunk a fúrási pontra, ahol hat éjszakát töltöttünk.

A jégmag pontos elemzése során ezekre a kérdésekre keressünk választ:

  • Mi volt a csapadék 1952-es éve előtti, természetes tríciumtartalma?
  • Látszik-e a természetes tríciumszintben a napciklus hatása?
  • Az utóbbi évtizedek tríciumszintje milyen összefüggésben van a 30-as, 40-es években tapasztalhatóhoz képest?

Résztvevők:

Badics Árpád (orvos)

Badics Árpád László

Benkó Zsolt (HUN-REN ATOMKI)

László Elemér (HUN-REN ATOMKI)

McIntosh Richárd (Debreceni Egyetem)

Palcsu László (HUN-REN ATOMKI)

Surányi Gergely (HUN-REN Wiegner)

Danny Vargas (HUN-REN ATOMKI)

Vissza az ESEMÉNYEK főoldalra
Megosztás

Kategóriák

  • Díjak
  • Elektronikus megjelenés
  • Eredmény kommunikációs kiadványok
  • GINOP
  • Infrastruktúra
  • Interjú
  • Kutatás
  • Nyilvánosság
  • Publikáció
  • Publikáció
  • Roll-up
  • Sajtóközlemény
  • Sajtónyilvános rendezvény
  • Tájékoztató táblák
  • TV
  • Újsághírdetés és média vásárlás
Facebook Pagelike Widget

Flickr Fotók

20170303 554820170303 554720170303 554520170303 554620170303 554320170303 5544
More Photos
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy